Herräng Dance Camp

2nd July to 6th August

Prepmode for Camp 2016
Lindy Hop, Boogie Woogie, Balboa, Solo Jazz & Tap

Ousmane Camara

Ousmane är född och uppvuxen i Guinea, Conakry men bosatt i Umeå sedan 2005. Guinea räknas idag av många som dansens Mecka och med sin starka dans och musik kultur lockas människor världen över att återvända år efter år för att uppleva denna kultur samt fördjupa sina kunskaper inom traditionell västafrikansk dans.
Ousmane är utbildad professionell dansare och har varit yrkesverksam i sitt hemland sedan 1998 då han ingick i Ballet ”Gbassikolo” fram till år 2000. År 2000 antogs han att ingå i Ballet ”Communale Matam” under ledning av den legendariske konstnärlige ledaren Sekouba Camara som utbildat många av Guineas främsta dansare.
Vid flytten till Sverige ingick han fortfarande i denna danstrupp.
Ousmane har under många år undervisat vid internationella dansläger i Guinea och blivit en uppskattad pedagog med sin breda kunskap om sitt lands kulturarv.
Han är sedan 2005 yrkesverksam i Umeå och undervisar i traditionell västafrikansk dans samt har medverkat vid bl.a. Kulturnatta, turnerat tillsammans med Allatantou Dance Productions i Norrbotten samt Rytmfestivalen 2006 i Sundsvall.