Herräng Dance Camp

2nd July to 6th August

Prepmode for Camp 2016
Lindy Hop, Boogie Woogie, Balboa, Solo Jazz & Tap

Swing Kids och Swing Teens

Temat för sommaren som kommer är... The Zoo! Kanske låter temavalet en smula suspekt, men tittar man tillbaka i historien så är det inte svårt att hitta mängder av dansstilar som nära anknutit till djurvärlden: Kangaroo Hop, Duck Waddle, Squirrel, The Chicken, Grizzly Bear, Turkey Trot och Bunny Hug för att bara nämna några.
Avsikten med temat är förstås att vi ska djupdyka in i den zoologiska delen av dansvärlden med allt vad det innebär av komik, rytmik och excentriska rörelser. I temat ingår också att vi tillverkar djurkostymer och lär oss mer om djur som faktiskt dansar på riktigt i naturen. Inom autentisk jazz kommer vi gå som kameler, picka som höns och dansa som ormar. Därtill så kommer djurtemat även att finnas närvarande inom de "egna val" som varje individuell deltagare gör i samband med anmälan.

Årets läger erbjuder i likhet med tidigare år ett upplägg som erbjuder en kombination av danslektioner och allmänna fritidsaktiviteter, torsdagsuppvisning, fredags-tedans med mera. Lägret omfattar två olika åldersgrupper: Swing Kids (9-12 år) och Swing Teens (13-17 år). Antalet grupper för respektive vecka är beroende av hur många som anmäler sig. Grundupplägget innefattar i första hand tidsintervallet 10.00 till 16.40 varje dag, dessutom tillkommer kvällsaktiviteter mellan 20.00 och 22.00 söndag till onsdag.

De lägeransvariga, Hanna och Mattias Lundmark, har båda en lång erfarenhet av att driva dansläger för barn och ungdomar, samt en allmän dansbakgrund med tusentals shower och över 16 års erfarenhet tillsammans som danspedagoger. Därtill och i mitten av hela verksamheten finns förstås även deras mångåriga passion for Lindy Hop och swingdanser i största allmänhet. Hanna är utbildad musikalartist på Balettakademien och har jobbat som artist i ett flertal produktioner. Mattias har bland annat jobbat som steppcoach och assisterande koreograf till musikaler som Singin' in the Rain, Förklädet, Hairspray, A Hollywood Tribute to Show Business, Book of Mormon med flera.


För sommaren som är i antågande finns det två veckor att välja på:

  • Vecka 1 (29/6 – 5/7) — svenskspråkig vecka för såväl Swing Kids samt Swing Teens.
  • Vecka 2 (6/7 – 12/7) — svenskengelskspråkig vecka för såväl Swing Kids samt Swing Teens.

För Swing Kids gäller att rena danslektioner varvas med kompletterande aktiviteter med fokus på lek och att lära känna varandra. För Swing Teens kommer två av danslektionerna att vara tillsammans med en vuxengrupp, samt ha en allmän intriktning mot att deltagarna ska bli bekväma att socialdansa i ett brett perspektiv. Båda ovan nämnda veckor kan, om tillräckligt många elever anmäler sig, komma att utökas med en tredje grupp för de allra mest erfarna. Till denna eventuella grupp kommer elever väl i Herräng att handplockas direkt av Hanna och Mattias.

Eget val
Tre alternativ finns att tillgå för båda veckorna

  • Koreografi — fördjupning kring torsdagens föreställning som omfattar både dans och teater
  • Stepp — klassisk dansform där utövaren både är dansare och musiker (tag gärna med egna steppskor; ett begränsat antal finns dock i bästa fall även att låna väl i Herräng)
  • Streetdance — till nutida musik och i all avseenden modernt

Priser
2.400:- per person och vecka, varav 1.000:- ska betalas i förväg via en faktura från oss.
Ett enkelt matpaket omfattande sex luncher och en middag (torsdag) finns också att köpa på plats och då till en kostnad av 600:-.

Anmälan
Anmälning sker direkt via Herräng Dance Camps registreringsida. Vänligen glöm inte att ange en korrekt e-postadress så att vi kan skicka ut detaljinformation före lägerstart, samt att i fritextrutan ange vilket ”Eget val” som passar bäst.

Kom och var flitig som en myra, fri som en fågel, snabb som en vessla, glad som en lärka och stark som en björn!

Varmt och rufsigt välkommna att ta plats på vårt galna zoo!

 
 

Swing Kids
 
 
 
Swing Kids
 

Swing Kids