Herräng Dance Camp

2nd July to 6th August

Prepmode for Camp 2016
Lindy Hop, Boogie Woogie, Balboa, Solo Jazz & Tap

Swing Kids och Swing Teens

Swing Kids (9-12 år) och Swing Teens (13-15 år) – 2017! 

Välkommen till årets upplaga av Swing Kids och Swing Teens i Herräng! Evenemanget är till för alla er som vill utvecklas som rytmiska dansare inom framförallt Lindy Hop, Boogie Woogie, Charleston och Solo Jazz. Lägret drivs sedan många år i huvudregi av Hanna och Mattias Lundmark, men omgärdas samtidigt av det övergripande Herräng Dance Camp. Hjärtligt välkommen till ett rytmiskt, spännande och oförglömligt läger fyllt av inspirerande lärare, nya vänner och massor av dansglädje.

Swing Kids- och Swing Teens-lägret i Herräng fyller 15 år och jubilerar med en alldeles egen och nyskriven musikal: SWING KIDS – THE MUSICAL! I historieböckerna skrivs att de första musikalerna spelades på Broadway i New York redan i mitten av 1800-talet, kring Herräng som musikalort nämns dock ingenting, något som årets tema dock radikalt avser ändra på. Hursomhelst, årets program kommer att inspireras av mängder av klassiska musikaler, allt från de jitterbuggande skuggorna i Trollkarlen från Oz, via Cabin in the Sky, 42nd Street, Singin' in the Rain, West Side Story till Cats och The Lion King. En särskild plats i kavalkaden av musikalförebilder intar förstås Black and Blue, musikalen där Lindy Hop- och Herränglegendaren Frankie Manning erhöll en Tony Award för bästa koreografi. Inom temaramen kommer vi förutom att sjunga och dansa även syssla med tillhörande dekorer och scenografi. 
 
Till vår hjälp har vi i år, och då särskilt för de musikaliska inslagen, inbjudit musikalskaparen Mette Herlitz att närvara. Mette är till och från knuten till Stockholms Stadsteater och andra musikalorienterade scener och projekt. På lärarsidan kommer därtill ett antal speciella gäster, inkluderande Annika Herlitz, som bland annat är rösten Elsa i succémusicalen Frost.

Årets glittrande musikaltema omgärdas precis som tidigare års olika program av diverse pardans, och då framförallt Lindy Hop. I övrigt handlar lägret precis som vanligt väldigt mycket om att skapa öppna möten genom sång och dans, och då oavsett om man dansat och sjungit tidigare eller ej.

Årets läger erbjuder liknande upplägg som under de senaste åren; dans- och sånglektioner kommer att varvas med allmänna fritidsaktiviteter, torsdagsuppvisning, fredagstedans och mer därtill. Alla kvällar (söndag – onsdag) erbjuder dessutom ett kvällsmöte mellan 20.00 och 22.00, innehållande roliga dansfilmer, hemliga gäster och kul aktiviteter på lägerområdet.
 

Lägeransvariga är Hanna och Mattias Lundmark, båda med omfattande erfarenhet av att driva dansläger för barn. Paret har en lång egen dansbakgrund inom framförallt swingdanser, men är också sedan drygt tio år etablerade danspedagoger. Hanna är utbildad musikalartist på Balettakademien och har jobbat som artist i ett flertal produktioner, Mattias har fungerat som steppcoach och assisterande koreograf til musikaler som Singin' in the Rain, Hairspray, Förklädet, Book of Mormon, A Hollywood tribute to Show Business med flera.
 
Vecka 1 (1/7–7/7), nationell vecka med tre grupper (huvudspråk: svenska)
Här kommer vi satsa på tre grupper: en för yngre deltagare (Swing Kids), en för äldre (Swing Teens), samt en fortsättningsgrupp (blandade åldrar). Av dessa tre grupper så är det möjligt att anmäla sig till de två första, medan den tredje är ett program som man väl på plats i Herräng, om man är tillräckligt dansvan, kan bli handplockad till av Hanna och Mattias. Allt detta förutsätter förstås att lägret har tillräckligt med elever för att skapa denna fortsättningsgrupp. Densamma riktar sig i så fall primärt mot de som aktivt dansar året runt, och då i första hand Lindy Hop, Boogie Woogie eller annan pardans, alternativt tar regelbundna dansklasser eller har besökt Swing Kids och/eller Swing Teens minst fem gånger tidigare. Eget val för veckan är antingen Chorus Line, Musikalroller eller Streetdance, allt enligt nedan korta beskrivningar.

Vecka 2 (8/7–14/7), internationell vecka med två grupper (huvudspråk: engelska) - FULLBOKAD
Här kör vi två grupper: en för yngre deltagare (Swing Kids) och en för äldre (Swing Teens). Till denna vecka uppmuntrar vi särskilt våra internationella elever att anmäla sig, och förstås även de svenska barn som vill öva lite extra på sin engelska. Observera dock att svenska även finns närvarande som språk i samband med klasser och aktiviteter. Eget val för veckan är, precis som för vecka 1, antingen Chorus Line, Musikalroller eller Streetdance, allt enligt nedan korta beskrivningar.
 
Det egna valet

Vi och eleverna gillar valfrihet, därav kommer att det även i år finns möjlighet att välja ett eget tema på fyra av de femton lektionerna. Det egna valet skrivs in i rutan för fritext när ni registrerar er för Swing Kids eller Swing Teens. Vänligen välj ett av följande alternativ och skriv det sedan i fritextrutan:

Chorus Line
Alternativet är tänkt för den som är intresserad av att dansa mer autentisk solodans av typen Jazz och Stepp.

Musikalroller
I det här alternativet kommer fokus att ligga på en fördjupning kring sång och teater.

Streetdance
Streetdance avser förstås mer modern solodans med tillhörande modern musik.

Praktisk information
Vi följer traditionsenligt ett veckoschema med cirka femton danslektioner (varav fyra av dessa är det egna valet), extraaktiviteter varje dag och ett uppträdande på torsdagskvällen. På fredagen blir det dessutom aktivitetsdag och tedans. Priset för årets läger är 2.300:- (som tillägg kan man även köpa sex luncher och en torsdagsmiddag för 400 :-) och betalas via faktura. Anmälan till endera av grupperna sker med utgångspunkt från deltagarens ålder, och bekräftas slutgiltigt i vårt slutinformationsbrev, vilket skickas ut tillsammans med fakturan av oss i god tid före lägerstart.

Registrering
För att anmäla sig så måste man skapa ett My Herräng konto, och till det behövs en egen e-postadress. Vänligen ange barnets namn, inte föräldrarnas, i samband med skapandet av detta konto. Skriv också in det egna valet och elevens allmänna danserfarenhet – tidigare erfarenhet av Swing Kids/Swing Teens, lektioner under året, vilka stilar av dans samt hur många år man varit aktiv. Vänligen se till att ni använder eller lämnar en e-postadress som ni regelbundet kollar av.
 
Hjärtligt välkomna! 
För allmänna frågor som inte besvarats på denna nätsida, vänligen kontakta oss på swinkids@mandh.se. Och japp, vi vet att det saknas ett "g". Det blev knas på en server utomlands, men tills vidare får saken bero.

Med detta vill vi öppna våra stora famnar och välkomna er till årets sommarläger! Eller som Dorothy i Trollkarlen från Oz säger: "Somewhere over the rainbow, the dreams you dare to dream really do come true!"

See you in Herräng!
Hanna och Mattias Lundmark
 
Swing Kids

Swing Kids
 
Swing Kids