Herräng Dance Camp

2nd July to 6th August

Prepmode for Camp 2016
Lindy Hop, Boogie Woogie, Balboa, Solo Jazz & Tap

Swing Kids och Swing Teens

The heART of Lindy Hop!
 
Inom varje dansare finns en konstnär med ett hjärta som klappar extra hårt för något speciellt. Något unikt. Att dansa och samspela med musik är ett hantverk lika mycket som att måla med pensel och staffli. Men för att bli en Picasso räcker det inte med att kunna kopiera Picasso. Man måste också intressera sig för och förstå många av de största målarna och sedan skapa något alldeles eget! Just detta avser Swing Kids och Swing Teens att för sommaren som kommer ta fasta på; att skapa en resa fylld av konst! Förutom konsten att försöka bemästra dansstilen Lindy Hop så ska vi även titta närmare på ett urval av de ”konstverk” och koreografier som genom åren skapats av lindydansare världen över! Dessutom kommer vi även att få en guidad tur i herränglägrets egen utställningen om swingdansikonen Frankie Manning.
 
Väl på plats i Herräng kommer vi att få träffa och lära från några av Lindy Hopens stora danskonstnärer och få veta mer om vad som finns innerst i deras danshjärtan! Förutom oss huvudansvariga, Hanna och Mattias Lundmark, så kommer ni även att få träffa Åsa och Daniel Heedman samt Frida Segerdahl och Skye Humphries, båda paren högrankade och mer än välkända i sammanhanget.
 
Som vanligt är Swing Kids avsett för alla mellan 9 och 12 år, och förutom danslektioner så har vi varje dag aktiviteter med fokus på lek och att lära känna varandra. Swing Teens är öppet för alla som är 13-17 år och nytt för i år är att gruppen kommer få testa två lektioner ihop med en vuxenklass. Ett av huvudmålen med Swing Teens är nämligen att man ska bli riktigt bekväm med att socialdansa. För alla våra elever kommer årets läger att vara en resa som får era hjärtan att dansa!
 
Hjärtligt välkomna till ett läger fyllt av danskonst och konstverk!
 
Vecka 1: 30/6 – 6/7 2018
Vecka 2: 7/7 – 13/7 2018
 
Vecka 1 är som vanligt den ”svenska veckan”, medan vecka 2 är den ”internationella veckan”, där vi särskilt uppmuntrar elever från andra länder att delta. Antalet grupper för båda veckorna är beroende på hur många som anmäler sig. Sommarlägret har samma upplägg som tidigare år med danslektioner, aktiviteter, torsdagsuppvisning och fredagens tedans, sammantaget ett ”högintensivt dagkollo”, där vi tar hand om barnen mellan 10.00 och 16.40 varje dag. Samtliga deltagare är dessutom välkomna till kvällsaktiviteterna som startar i Folkets Hus bibliotek (Library) klockan 20.00 söndag till onsdag.
 
Lägret kostar i år 2.400:- (varav en deposition på 1.000:- ska betalas via en faktura vid anmälan), och om man vill beställa luncher så kostar det cirka 400:- för sex luncher och en torsdagsmiddag.
 
Viktigt inför registrering:
ange en korrekt e-postadress så att vi kan skicka ut information innan lägret.
ange i fritextrutan på ert Herräng-ID vilket ”eget val” ert barn vill gå.
 
”Eget val” för vecka 1 och 2 är:
Koreografi (vi fokuserar på framträdandet på torsdag kväll, vilket innefattar både dans, teater och konst)
Solo jazz (allt från black bottom till madison)
Streetdance (till dagens musik och i alla avseenden modernt)
 
Hanna och Mattias Lundmark, med en dansbakgrund av tusentals shower och över femton års erfarenhet som danspedagoger, har många års erfarenhet av att driva dansläger för barn och ungdomar. Deras passion för Lindy Hop och swingdanser finns som vanligt närvarande i alla delar av årets sommarläger. Hanna Lundmark är utbildad musikalartist från Balettakademien och har jobbat som artist i ett flertal produktioner. Mattias Lundmark har jobbat som steppcoach och assisterande koreograf till musikaler som Singin’ in the Rain, Förklädet, Hairspray, A Hollywood Tribute to Show Business, Book of Mormon med flera.

 


Swing Kids
 
 
 
Swing Kids
 

Swing Kids