Herräng Dance Camp

2nd July to 6th August

Prepmode for Camp 2016
Lindy Hop, Boogie Woogie, Balboa, Solo Jazz & Tap

Swing Kids och Swing Teens

SWING KIDS OCH SWING TEENS 2022

Temat för sommarens dansläger är VERNACULAR SPECTACULAR! Vernacular översätter vi till ”folklig” och årets läger fokuserar på naturligt inlärda, folkliga gatudanser. Det finns lika många folkliga danser som det finns kulturer i världen. Dessa danser utvecklas inte i dansstudior utan de utvecklas i alla tillgängliga öppna utrymmen som gator, hemmafester, parker, skolgårdar och nattklubbar. I sommar har vi som mål att ni ska få testa breaking, buckdance (tidig stepp), afrikansk dans och den folkligaste av dem alla: Lindy Hop!

Såklart måste vi ta hänsyn till rådande Corona-situation och vid behov kommer lägret anpassas för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Lindy Hop uppstod i Harlem i det afroamerikanska samhället. Snabbt blev dansstilen känd över hela världen genom filmer, shower, tävlingar och professionella dansgrupper. När dansarna började lägga in akrobatik i Lindy hop så fick den för evigt sin plats i historieböckerna. Följ med oss på en resa denna sommar: Från socialdansens unika, folkliga gemenskap och naturlighet till den spektakulära showvärlden med koreografier och extrema rörelser.

Danslägret är till för alla som är från 8 till 17 år, från nybörjare till de som vill börja tävlingsdansa.

Lägret erbjuder en kombination av danslektioner och roliga fritidsaktiviteter under dagarna. Vår verksamhet äger rum från klockan 10.00 till 16.40, söndag till fredag. Vi erbjuder kvällsaktiviteter mellan klockan 20.00 och 22.00, comma söndag till onsdag. Torsdag kväll får eleverna visa vad de lärt sig under veckan och på fredagen blir det bad och sedan tedans på Dansbanan. Vi anordnar även en kul danstävling på tedansen för alla som vill.

 
För sommaren som är i antågande så erbjuder vi följande (internationell betyder att vi pratar både svenska och engelska på lektionerna):
  • 9/7 – 15/7, Internationell Klassisk Swing Kids (8 - 12år)
  • 9/7 – 15/7, Internationell Klassisk Swing Teens (13 - 17år)
  • 9/7 – 15/7, Internationell Swing Teens Lindy Hop Invitational
 

Klassisk Swing Kids och Swing Teens

Här delas ni in i grupper beroende på ålder. Nytt för i år är att det blir åtta lektioner i Lindy Hop take away comma istället för tidigare sex. Fem lektioner med fokus på social dans och tre lektioner med koreografi. Alla har därtill temaklasser, eget val och aktiviteter.

 

Swing Teens Lindy Hop Invitational

För att möta efterfrågan så kommer vi att ha en grupp som enbart kommer ha Lindy Hop-klasser. Nivån är medel-medelavancerad. Totalt 14 Lindy Hop-klasser och ett genrep. Invitational-gruppen har inga obligatoriska aktiviteter och har ett schema som pågår mellan klockan 10:00 och 18:00, med diverse håltimmar. Man ansöker om att få vara med i denna grupp och den vänder sig främst till de som är 13-17 år och har dansat Lindy hop i mer än tre år. Går man denna kurs finns det möjlighet att beställa lägrets lunchpaket. Swing Teens Lindy Hop Invitational är med på uppvisningen på torsdag kväll och på fredagens tedans. Andra aktiviteter (som pyssel, utflykter, fredagens bad och kvällsaktiviteter) är frivilliga.

Är du 18-19 år och skulle vilja vara med så maila info@kalabalindy.com för närmare information.

 

Temaklasser

Vi har valt tre folkliga gatudanser och grupperna delas in efter ålder. Varje grupp har en lektion var i respektive temaklass.

  • Afrikanskt: Västafrikansk dans som integrerar inspelad musik med trummor och trumpinnar.
  • Buckdance: En tidig form av stepp som växte fram i södra USA och har rötter i Västindien. Det är mycket fotarbete som utförs i down beat/off beat.
  • Breaking: Akrobatiska rörelser som delas in i fyra kategorier: toprock, downrock, power moves och freezes.
 

Eget Val

Lektionerna är åldersintegrerade och man har tre lektioner Eget Val. 

  • Solo Jazz: Autentisk jazz med fokus på rytmik.
  • Streetdance: Modern dans till samtida musik.

Aktiviteter

Aktiviteterna är ett sätt för eleverna att lära känna nya vänner, hinna koppla av och återhämta sig. Vi kommer att göra minst en utflykt för att utforska den lilla byn Herräng. Här kommer grupperna att delas in på olika sätt och på minst en aktivitet är alla tillsammans. 

 

Priser och mat

2.900:- per person och vecka, varav 500:- är en depositionsavgift som inte betalas tillbaka vid av bokning. I deltagaravgiften ingår avslutningsmiddag på torsdagen och fredag lunch. Ett matpaket omfattande fem luncher (söndag-torsdag) finns att köpa på plats och då till en kostnad av 500:-.

 

Boende

Det finns många alternativ tillgängliga, och dessa (General Accommodation, Private Accomodation, Woodside, tält, husvagn et cetera) kan bokas via kontakt med accommodation@herrang.com. Woodside till exempel, är ett enkelt boende med en traditionell våningssäng (med madrass, täcke och kudde) i varje rum, där du tar med egna sängkläder och handduk. Om du vill hyra ett rum i Woodside eller veta mer kring andra tillgängliga alternativ, kontakta Herräng Dance Camp på ovan epostadress. Det finns även tillgängliga alternativ på Airbnb.se.

 

Anmälan

Registreringsfunktionen är nu öppen! Vid anmälan, vänligen fyll i vårt registreringsformulär här. Din plats bekräftas först efter det att betalning har skett. Om din anmälan hamnat på väntlistan så kommer du att få ett epostmeddelande från oss. Efter det att din anmälan bekräftats av oss, håll ögonen öppna för detaljerad information under första veckan i juni. För mer information och betalningsalternativ, vänligen besök vår hemsida. För frågor och tankar, skicka gärna några rader till info@kalabalindy.com.

 

Svängigt och folkligt välkomna!

 

Hanna, Mattias och Swing Kids Swing Teens gänget

 


Swing Kids
 
 
 
Swing Kids
 

Swing Kids