Herräng Dance Camp

2nd July to 6th August

Prepmode for Camp 2016
Lindy Hop, Boogie Woogie, Balboa, Solo Jazz & Tap

Swing Kids och Swing Teens

SWING KIDS SWING TEENS 2023

Celebrate Swing Kids Swing Teens 20 years!

8 juli - 14 juli 2023

2023 firar Swing Kids Swing Teens 20 år av dansglädje i Herräng! Hanna Lundmark startade danslägret för barn och ungdomar och efter ett par år kom Mattias Lundmark med i bilden.

Tillsammans med alla elever, föräldrar och danslärare har vi upplevt så mycket och vi har så många fina dansminnen. 

Nu ska vi blicka tillbaka och återuppleva våra favoritdanser och teman!

Bland annat kommer vi hämta en fartfylld Star Wars-charleston från 2011, där temat var ”Dance like the movie stars”. Från 2013 kör vi en svängig Bollywood-dans från vårt tema ”Around the world”.

Det blir som vanligt, i sann Swing Kids Swing Teens-anda, en massa Lindy hop och roliga aktiviteter.

Danslägret är för alla som är 8 till 17 år, från nybörjare till de som vill börja tävlingsdansa.

I sommar (8 juli -14 juli) erbjuder vi följande grupper och internationell betyder att vi pratar både svenska och engelska på lektionerna:

Internationell Klassisk Swing Kids (8-12 år) 

Internationell Klassisk Swing Teens (13-17 år) 

Internationell Swing Teens Lindy Hop Invitational

 

Klassisk Swing Kids Swing Teens

Här delas ni in i grupper beroende på ålder.  I år är det sju lektioner Lindy hop. Fyra lektioner med fokus på socialdans och tre lektioner koreografi. Alla har temaklasser, eget val och aktiviteter.

 

Swing Teens Lindy Hop Invitational

Vi erbjuder en grupp som enbart kommer ha Lindy Hop-lektioner. Nivån är medel-medelavancerad. Totalt 14 Lindy Hop-lektioner, där vi även mixar in solojazz och ett genrep. Invitational-gruppen har inga obligatoriska aktiviteter och har ett schema som pågår mellan kl. 10:00-18:00, med flera håltimmar. Man ansöker om att få vara med i denna grupp och den vänder sig främst till de som är 13-17 år och har dansat Lindy hop i mer än 3 år. Går man denna kurs finns det möjlighet att beställa lägrets lunchpaket. Swing teens Lindy Hop Invitational är med på uppvisningen på torsdag kväll och på fredagens Tedans. Andra aktiviteter (som pyssel, utflykter, fredagens bad och kvällsaktiviteter) är frivilliga.

Är du 18-20 år och skulle vilja vara med så maila info@kalabalindy.com.

 

Temaklasser

Vi erbjuder alltid tre temaklasser och grupperna delas in efter ålder. Varje grupp har en lektion var i respektive temaklass. 

 

Eget Val

Lektionerna är åldersintegrerade och man har fyra lektioner Eget val. Välj mellan:

  • *Solo jazz och Stepp: Autentisk jazz med fokus på rytm, med och utan stepp skor.

  •  Street dance: Modern dans till samtida musik.

  • Jazz attacks the band. Ta med ditt instrument och spela i en ensemble.


Aktiviteter

Lägret bjuder på en kombination av danslektioner och roliga aktiviteter under dagarna. Aktiviteterna är ett sätt för eleverna att lära känna nya vänner och koppla av. Lektionerna äger rum kl. 10.00 till 16.40, söndag till fredag. Vi erbjuder kvällsaktiviteter mellan kl. 20.00 och 22.00 söndag till onsdag. Torsdag kväll får eleverna visa vad de lärt sig under veckan och familj och vänner kan komma. Fredagen blir det bad-utflykt och sedan tedans på Dansbanan. Vi anordnar även en kul danstävling på Tedansen för alla som vill.

 

Priser och mat

Priset för 2023 är 3000 SEK, varav 500 SEK är en deposition som inte betalas tillbaka. I deltagaravgiften ingår avslutningsmiddag på torsdagen och fredagens lunch. Ett matpaket omfattande fem luncher (söndag-torsdag) är exklusive kursavgift och finns att köpa på plats och då till en kostnad av 600 SEK.

 

Boende

Det finns flera alternativ som HDC erbjuder: boende i sovsal, hyra ett rum i Woodside, boka privat boende, ta med tält eller husvagn. Woodside är ett enkelt boende med en våningssäng per rum, med madrass, täcke och kudde. Du tar med egna sängkläder och handduk. 

Läs mer på www.herrang.com/accommodation.

OBS! För att boka boende via HDC behöver ni skapa ett Herräng-ID, logga in och registrera er på kursen Swing Kids Swing Teens och det kostar 10 SEK. Efter det kan ni boka och betala för det boende/tält/husvagn som ni önskar. Det är enda sättet att boka boende hos HDC.

Det finns även flera alternativ på Airbnb.se.

 

Anmälan

Registreringsfunktionen är nu öppen! Vid anmälan, vänligen fyll i vårt registreringsformulär här.

För att betala via hemsidan klicka på produkten här nedanför. Er plats är bekräftad efter att ni registrerat er och betalat. Ni kommer endast få mail av oss om ni hamnar på väntelista. Hör ni inget från oss så är allt bekräftat och klart. Under första veckan i juni kommer ett längre info-mail från oss.

Tveka inte att kontakta oss med frågor och tankar: info@kalabalindy.com

Vi ser fram emot att fira 20 år av Lindy Hop:ande barn och ungdomar i Herräng! 

 

Hanna, Mattias och Swing Kids Swing Teens gänget

 


Swing Kids
 
 
 
Swing Kids
 

Swing Kids